Jaaroverzicht 2015 - rhermans
  • blog
  • Jaaroverzicht 2015

Wederom een goed jaar geweest.

Ja een maandje geen echt warm water omdat de doorstroomgeiser stuk was, maar toen hebben we die samen met de verwarmingsketel laten vervangen en dat gaat super.

De auto (mazda 626) was 13jaar en de laatste jaren waren er wat kosten, maar nu werd het toch een beetje te erg. De opvolger is een hyundai ix35 het kleine broertje van de Santa Fe waar we in canada mee hebben rondgereden.

Onze uitstappen naar Luik, Rotterdam, Namen, Kinderdijk, Ooidonk waren leuk, en de grote reis naar Canada was super. Wel stressie om daar met een suv meer dan 2000km rond te bollen maar een superreis.

Bij de Natuurvrienden Edegem hebben we gedurende het jaar besloten onze tijd meer te beperken tot het bestuur.  Het wandelen is nog altijd leuk, maar we denken dat we te veel de kar willen vooruitduwen terwijl de wandelaars tevreden zijn met wat ze hebben. Eerlijk gezegd zitten we met meer dan 1 generatiekloof binnen de wandelgroep en vallen we een beetje buiten het doelpubliek. Vernieuwing zou ten koste gaan van de huidige wandelaars.

Het overleiden van Sonja in Oktober was ... nee niet onverwacht maar ... gewoon hard.

Eind november ... een ramp in het huishouden, Dixie valt en bezeert zijn pootje, met zijn bijna 14 jaar zien we het de eerste dagen slecht in maar  December is hij nog zo levendig als altijd (een beetje minder dan vroeger maar ja 14 jaar is wel oud, vooral als 12 al gezien wordt als zeer oud).

Het jaar loopt af, we gaan nog naar een wandeling bij de natuurvrienden-edegem en de groep heeft zich zoals verwacht veel meer toegespitst op oudere wandelaars, het was leuk maar toch iets te weinig en traag voor ons. Maar dat wil niets zeggen voor de andere leden.

Wat weer opviel was de ongelooflijk warme decembermaand, waar de temperatuur niet onder de 10graden ging.

Na de zomer beslissen mijn ouders hun appartementen te verkopen na een lange strijd met één van de huurders die zijn mening en ideeën aan hun probeert op te dringen. Mijn ouders kunnen die stress wel missen, en eind December is het verkocht, een nieuwe auto en caravan staan al te wachten, ik hoop op hun ouderdom ook nog zo actief te zijn.
Januari

Het nieuwe jaar is er, en zoals altijd is het druk.   

De nieuwjaarsreceptie bij de Natuurvrienden Edegem viel heel goed mee, maar zoals altijd daalt de opkomst.  De nachtwandeling op linkeroever was echt een belevenis. Spijtig dat we zovelen dit gemist hebben. 

Februari

Februari is gekenmerkt door twee super dansavonden, de Valentine Party (nl) en de Say Cheese (bij ons), er was er nog 1 meer maar die viel op 15/02 en toen was de pannenkoekwandeling. 

Ja je kan niet alles hebben.

Wat echter nog veel spijtiger was dat de geizer plotseling nog erger ging lekken, en dat bij controle bleek dat het niet alleen water was maar dat het gas er ook duchtig uitvloog. Gevolg een nieuwe geizer, maar de wettelijke reglementen zijn zo verandert dat die niet meer in de badkamer mag ... en de gasketel is ook al meer dan 30jaar dus laten we alles even vervangen.

Waarschijnlijk gaat dat feestje door in Maart. (hopen we)


Maart

Het begin van de Lente ... en dat valt op aangezien het echt zonnig wordt.

Een onverwacht hoogtepunt was onze uitstap naar Leiden waar Suzy een kleedje vond om bij KImi haar huwelijk te dragen. 

Eindelijk eens een kuifmees gezien en getrokken. 

en we hebben voor de eerste keer een zoo-abonement, nieuwsgierig of we dit volgend jaar ook gaan doen.

Dan de natuurvrienden-edegem... April - Mei & Juni gaan zo druk worden dat we besloten hebben alleen als we echt kunnen mee te gaan en anders gewoon zelf wat kleine wandelingen in de buurt te doen.


Van de geizer geen nieuws. 1 April wordt ons dan meegedeeld woensdag 8 april gaan ze komen.  (hopen we nogmaals)

April

De maand van de nieuwe verwarmingsinstallatie en de verhuis ervoor en erna.

Maar al bij al liep dat allemaal op wieltjes. Mogelijk nog wat aanpassingen aan  de radiatoren en 1 radiator te verplaatsen maar voor nu ... even rust.

En na de werken de eerste zomerse dagen van het jaar. Gewoonweg genieten met op 15april 26°C - niet normaal.

Mei

Dit beloofd een drukke maand te worden ... eerst Rotterdam, dan Düsseldorf, dan de Heartbeat.

En Rotterdam was een schitterend begin. De stad is anders dan ik verwachte, moderner, plezanter eigenlijk een schitterende locatie voor een citytrip. Spijtige was dat we na 2 dagen zo moe waren dat we minder konden genieten van de zoo van Blijdorp. Welk op zichzelf al een bezoek waard is.

Juni - Canada

Een reis waar we nog lang van gaan nagenieten. 

Alles was schitterend, de mensen, de natuur, de cultuur, de auto waar we mee rondreden en waar we een kleinere versie van kochten.

Maar voor het volledige verslag kan je beter hier klikken. 

https://rhermans.smugmug.com/Nl/Reisverslagen/Canada-2015/Canada-1

Juli

Een leuke gezellige maand. Na heel wat omzwervingen heb ik nu een 8mm fisheye die leuke foto's maakt.

De uitstap naar Namen en naar Kinderdijk waren eveneens super.


Augustus

De maand begon met de sluitingsweek, en goed weer dus buiten veel huiswerk ook meerdere keren gaan wandelen. En op die manier ook een heel mooi stukje op de grens Be-Nl ontdekt.

Och ja we hebben de ix35 (Hyundai tucson) vastgelegd, het kleine broertje van de Hyundai Santa Fe waarmee we in Canada rondgereden hebben.

September

De maand waar we onze nieuwe auto kregen.

Het is wel even wennen aan de hoogte, breedte en lengte zijn hetzelfde maar de hoogte zorgt voor een volledig andere inschatting van hoe groot die is.

Eerste tocht naar de Fall Round Up in Gelsenkirchen, en Zoom.

Voor de rest ziet de maand er rustig uit, maar veel gewerkt voor frsh dus niet veel tijd over, en dan eindigt de maand met de opendeurdag van de Square Dancers en de Provinciale Wandel- Fietsdag van Antwerpen.

En grappig, ik was vorig jaar in september verhuisd met het werk, en nu is Rosemarie verhuisd op 28 september.

Oktober

Een alles behalve rustige maand, maar door de drukte ook niet veel tijd om te gaan fotograferen.
En het weer is ook een beetje fout.
Dieptepunt van de maand is het overleiden van Sonja op 13 oktober.

Op vrijdag 23 zijn we naar de Peerdestal gegaan voor een etentje met de collega's van Rosemarie. Aangezien die hoofdzakelijk thuis gaan werken is dit meer een afscheidsfeestje geweest. 

Gevolgd door het etentje van de Natuurvrienden, wat je niet mag vergelijken, maar toch doet. 

Voor de rest is dit één van de mooiste herfstmaanden ooit. 

November

November begint met temperaturen rond de 20°C - spijtig dat hierdoor de bladeren sneller vallen, maar het zonnetje maakt veel goed.  

We zijn ook naar een Australische Caller Brian in Brussel geweest, en hij heeft me laten zien wat ik de laatste tijd mis in het squaredance. Ik moet de pc alleen laten en terug zelf creatief zijn. Misschien is het ook een idee om terug dancers voor op pc te maken.

December